Uvek najzanimljivija utakmica u sezoni za Beograđane odigraće se 27. Maja na stadionu BASK sa početkom u 16 časova. Na teren ove godine kao favoriti izlaze prvi put u istoriji kluba igrači Plavih Zmajeva, kao prvolasirani i neporaženi, dok su Vukovi pretrpeli poraz od Kragujevca u drugom kolu Sport Klub Prve lige Srbije i trenutno su treći na tabeli.

 

Foto: Ugljevarevic Photography

Beogradski derbi je uvek značio i dobar fudbal, veliku borbu na terenu i ostavljanje poslednjeg atoma snage na istom. Navijači su uvek odlazili zadovoljni fudbalom na terenu i bitke za svaki jard. U dosadašnjim susretima beogradski derbi je bio u znaku Vukova, ali ove godine Plavi Zmajevi ulaze u meč sa prvog mesta na tabeli nakon pobede protiv višestrukih šampiona Srbije i najbolje rangiranim srpskim timom u Evropi.

 

Povodom utakmice pričali smo sa jednim od najstarijih aktivnih igrača TE Željko Novak, koji je prvu utakmicu protiv Vukova odigrao 2007me na Adi. Taj meč je nakon 4 produžetka završen pobedom Vukova, a svi učesnici ga pamte kao jedan od najtežih u karijeri.

Foto: Ugljevarevic Photography

 

Željko, kakav je osećaj kada u meč sa Vukovima ulaziš sa prve pozicije?

Osećaj je sjajan. Ovo je istorijski trenutak za klub i moram priznati da je potpuno zaslužen. Imamo sjajan tim i naporno smo se spremali da budemo na poziciji na kojoj smo. Vukovi su jak protivnik i ne smemo da se opuštamo, na nama je da nastavimo sa temeljnim i jakim pripremanjem kao i do sada, kako bi nastavili sa ovakvim rezultatima.

Koliko si mečeva do sada odigrao protiv komšija?

Dug je period od 2007-me do danas, iskreno ne znam tačan broj, ali ima ih dosta. Gradski derbi uvek nosi svoju veličinu, tu je borba za mnogo više od bodova i mesta na tabeli. Svi koji dođu na tribine neće otići razočarani, očekuje ih vatrena borba.

 

Kakvi su ti utisci posle pobede nad Veprovima?

Kao što sam već rekao osećaj je neverovatan, ovo je dugo čekana pobeda za mene i druge koji smo zajedno odrasli u klubu. Imamo sjajan tim i zahvalan sam što sam deo ovakvog kolektiva i da budem okružen ovolike godine svima koji su bili i još su deo Zmajeva. Jednom Zmaj, uvek Zmaj.

Foto: Milos Rafailovic

 

 

Trener James Fayed vodi ekipu Blue Dragonsa sa velikim uspehom, bez poraza i drugom najboljom odbranom u Evropi. Za sajt Dragonsa glavni trener Plavih Zmajeva rekao je:

Ovo je veoma važna utakmica. Imaćemo još jednu odličnu nedelju treninga da se pripremimo. Imamo neke povređene momke ali iskoristićemo pauzu između utakmica da se oporave. Kontrolišemo svoju sudbinu sada i nameravamo da iskoristimo sve prednosti ove pozicije za koju smo teško radili.

Vukovi su odličan tim sa sjajnim importima i pomoćnim osobljem. Moramo da budemo spremni na sve. Ponosan sam na momke ne samo zbog postignutog uspeha nego i zbog stava da nisu zadovoljni, znaju da mogu mnogo bolje.

Prošlonedeljna pobeda je bila velika stvar za njih, ali svi znaju da možemo mnogo bolje da igramo, još uvek nismo dostigli pun potencijal koji ovaj tim može da pruži protiv svih protivnika.

This is a very important game. We will have a great week in practice to be prepared. We have some banged up guys but we will take this week to get healthy. We control our own destiny now and we intend to take full advantage of the opportunity that we have worked hard for.

Vukovi have a great ball team with great imports and supporting cast. We have to be ready for anything. I am proud of the guys not only for what we have achieved but for their attitude with not being satisfied, they know there is so much to be improved.

Last week win was a great win but they know we can do better. We still haven’t reached our full potential.

Foto: Milos Rafailovic

 

 

Da li će Zmajevi nastaviti svoj prvi pohod na titulu neporaženi i nakon ovog kola saznajte na stadionu BASK ili uživo na Sport Klubu 4 u 16h.