Loše vreme sa kišom ispratilo je početak meča na stadionu FK Heroj, teren je bio klizav i uslovi koje svaka odbrana može poželeti. Dok se isto za napad ne može nikako reći.

Foto: Ugljevarevic Photography

Prvi meč u sezoni 2017 pred domaćom publikom Zmajevi su obeležili pobedom od 13:6, a ovaj rezultat se računa i za CEFL takmičenje koje je ovom utakmicom počelo za Zmajeve, u prevodu Dupla Pobeda! Loše vreme je uticalo na posećenost meča, ali najverniji navijači su izašli u svom standardnom broju, oko stotinak ljudi je bodrilo Zmajeve – Legionare sa tribina. Iako rezultat govori drugačije, na meču je bilo prilično uzbudljivo.

 

Nakon poena Mitrovice posle presečenog pasa od strane Denisa Suvića i vraćanja istog za 0:6 sa pretrčanih 100 jardi, Zmajevi odmah odgovaraju sa pasom Zlatića za Nikolića od 46 jardi. Rezultat 6:6 je stajao do poluvremena.

U drugom poluvremenu videli smo i poene Korija Vilijamsa nakon pasa Zlatića od 12 jardi, pretvaranje uspešno od strane Uroša Jovića za konačnih 13:6.

Foto: Ugljevarevic Photography

 

Rezultat govori jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. Utakmica koju su obeležile odbrane oba tima. Odbrana Zmajeva je odlično odradila svoj posao i nakon tri kola primili su samo 6 poena, protiv Sombora! Odlična igra kompletne odbrane je bila ključna u ovoj pobedi Zmajeva, kompletno neutralizovano trčanje Legionara, zatvaranje njihovih hvatača i konstantan pritisak na kvoterbeka Mitrovice napravili su nekoliko preokreta u toku meča.

Foto: Ugljevarevic Photography

Cela utakmica je protekla u duhu odbrane, odlična obaranja, blokovi, sekovi i mnogo vraćanja napada u minus mogli su se videti kad god Zmajevi brane svoju end zonu. U poslednjim minutima meča, Zmajevi su uspeli da odbrane 4 pokušaja Legionara za TD. Od toga 2 na manje od jarde od endzone domaćina.

Nakon trećeg kola Zmajevi zauzimaju prvo mesto na tabeli PLS sa najmanjim brojem primljenih poena. Od 14 poena koliko su Zmajevi primili do sada, odbrana je dozvolila samo 6!

Foto: Ugljevarevic Photography

Povodom ove utakmice pričali smo sa povratnikom u Plave Zmajeve, DB Dušan Nikolić. Povodom povratka u Zmajeve gde je počeo svoje prve fudbalske korake daleke 2008me, pričali smo malo sa njime nakon utakmice sa Legionarima. U svojoj karijeri igrao je za juniore Zmajeva, Vukova, seniore nekadašnjih Highlandersa, Zmajeva, Atlanta Rams (semi – pro) odakle se vraća u Zmajeve sa odličnom igrom u odbrani na premijernoj utakmici.

Dušane, kakvi su tvoji utisci posle današnje utakmice?

Teški vremenski uslovi su otežali kretanje, ali je naša odbrana uspela da potpuno onesposobi njihovu igru trčanjem, dok su paralelno sa time uspešno zatvorili i igru pasom koja je skoro zaštitni znak ekipe Legionara. Mislim da rezultat najbolje govori o našoj igri, odbrana je dozvolila 0 poena.

 

 

Kakva je situacija u klubu sada i onda kada si otišao iz Zmajeva u Ameriku?

Situacija je sjajna! Odlični treneri, počevši od starijih i iskusnijih igrača pa sve do trenera odbrane i glavnog trenera. Iskustvo se deli na svakom treningu, na svakoj utakmici. Komunikacija između igrača i stručnog štaba je odlična, napokon treniramo po američkim standardima što mnogo znači za sve na terenu, a i van njega.

 

Ovde si da ostaneš, šta očekuješ do kraja sezone?

Imao sam jedan trening u pripremnom periodu sa Zmajevima, u međuvremenu nisam otišao ponovo za Ameriku zbog nekih komplikacija. Žao mi je što nisam sa momcima od prve utakmice, ali zajedno idemo ka jednom cilju, pobeda u svakom meču.

Mislim da je ovo ta sezona, kada su u Zmajevima sve kockice složene. Drago mi je da sam tu, ipak smo svi mi deo jedne tradicije, pitanje je samo kakvo ćemo nasleđe ostaviti sledećoj generaciji. Idemo do kraja, era Zmajeva je počela i drago mi je da sam se vratio kući, gde je sve i počelo…

 

Hvala Dušane i dobro nam došao nazad!