Utakmica protiv Divljih Veprova ostaće upamćena kao prva u kojoj su Zmajevi pobedili dugogodišnje protivnike na terenu od osnivanja kluba. Ovom pobedom Blue Dragonsi su potvrdili trenutnu dominaciju na terenima Srbije za sve one koji su sumnjali u njih jer su do sada imali „lakše“ protivnike. Pobeđeni su višestruki šampioni države u fantastičnoj utakmici koju su Zmajevi odigrali perfektno od početka do kraja.

Foto: Milos Rafailovic

Potvrda kvaliteta Zmajeva došla je već u prvom poluvremenu, kada je Zlatić uposlio Nikolića za 6-0, a Jović uspešnim PAT-om povećao na 7-0.

Foto: Milos Rafailovic

Sledeći poeni koji su se mogli videti bili su nakon trčanja Marvina Desira sa leve strane i ulaska u end zonu Veprova, nakon čega je Jović ponovo bio uspešan u trećoj četvrtini.

Kragujevac je poentirao u četvrtoj deonici trčanjem Lorana Čimange i uspešnog PAT-a postavio poslednje poene na ovoj utakmici. Šampion je imao još šansi da poentira do kraja utakmice, ali odlična odbrana je napravila 6 deflekcija i 4 presečena pasa. Kraj utakmice je označio DB Zmajeva Dušan Ćurčić koji je presekao pas i kleknuo na zemlju za poslednji zvužduk sudije. Kraj, Zmajevi pobeđuju.

Foto: Milos Rafailovic

 

Trenutna situacija na Evropskoj sceni govori o kvalitetu tima koji Zmajevi imaju. Najmanji broj primljenih poena u poređenju sa ligama koje su u toku, posle Orebro Black Knights (Švedska) ima ekipa Blue Dragons Belgrade!

http://www.sportstats.com/american-football/austria/afl/

http://www.sportstats.com/american-football/czech-republic/claf/

http://www.sportstats.com/american-football/france/championnat-elite/

http://www.sportstats.com/american-football/italy/ifl/

http://www.sportstats.com/american-football/sweden/superserien/

http://www.sportstats.com/american-football/switzerland/nla/

http://www.sportstats.com/american-football/poland/plfa/

 

Srbija

Trener Zmajeva nakon utakmice rekao je:

Sjajna pobeda, ali momci znaju da nismo ni blizu kraja. Imamo dan da proslavimo i onda se odmah vraćamo na posao. Vukovi su odličan tim i možete se kladiti da će biti spremni da igraju. Pogledaćemo snimke, okupiti snage i nastaviti utakmicu po utakmicu kao i do sada što smo radili. Teška nedelja treninga nas čeka, pa sve to da ponovimo sledeće nedelje pre utakmice. Veprovi su veliki klub, a ja sam ponosan na svoje momke. Videli su kakav je osećaj igrati protiv prvoklasnog protivnika i dorasli su izazovu uspešno.

Foto: Milos Rafailovic

 

Great win, but the guys know this is not even close to over. We got a day to celebrate and right back to work. Vukovi is an excellent team and you can bet they are going to be ready to play. We will look at the film, gather the troops and continue one game at the time as we did so far. Hard week in practice is waiting for us and to do it all again next weekend before the game. Boars are a great Club and I am proud of the guys. They saw what it feels like to play a top level team and they rose to the challenge.

 

Marvin Desir igrač utakmice, dirigent odbrane i raning bek na ovom meču koji je postigao drugi tačdaun na utakmici rekao je:

Foto: Milos Rafailovic

It was a great game, on a tough road against all odds, the Dragons family is bringing the new order in Serbian league. That road is not easy, but im part of the family for seven months and I know that we can do so much better. There is more work to be done, everybody knows what we done this winter on ice and snow, sub-zero temperatures all together freezing in Zemun. This is our time, this is Dragons time, this team deserved this moment. A lot more work needs to be done, I’m happy with the results but im not satisfied. Don’t look back, fix what was not working, look at the next game as the coach said. One battle at the time.

 

Odlična utakmica, na teškom putu protiv svih šansi, porodica Zmajeva donosi novi poredak u Srpskoj ligi. Taj put nije lak, ali sam deo familije već sedam meseci i znam da možemo biti mnogo bolji. Ima još da se radi, svi znaju šta smo radili ove zime na ledu i snegu, temperaturama ispod nule svi zajedno smrzavajući se u Zemunu. Ovo je naše vreme, ovo je vreme Zmajeva, ovaj tim je ovo zaslužio. Mnogo posla moramo još da obavimo, srećan sam rezultatima ali nisam zadovoljan. Ne gledamo nazad, popravljamo šta ne radi i gledamo sada ka sledećoj utakmici kao što kaže trener. Jedna po jedna bitka.

Foto: Milos Rafailovic

 

Najstariji aktivni igrač Zmajeva, Srđan Aleksandrović, povodom svog prvog trijumfa protiv Divljih Veprova rekao je:

Prelep osećaj koji ne verujem da mogu rečima opisati. Ovo je jedna od 3 ekipe koje nismo nikada do sada pobedili, a pobeda nije mogla doći u boljem trenutku, pet pobeda bez poraza. Glava je još uvek vrela nakon jučerašnjeg dana, stvarno smo dali sve od sebe svi kolektivno koji smo se nalazili na terenu i oko njega. Šta reći, svi dajemo sve od sebe i to je više nego evidentno. Kada ja mogu sa mojim stažom od 15 godina u ovom sportu da izađem na teren i odradim ono što mi se kaže svim srcem, možete zamisliti šta su uradili mlađi momci koji su juče bili na terenu.

Foto: Milos Rafailovic

Šta više reći osim Momci svaka vam čast, ovo su rezultati našeg žrtvovanja za treninge u snegu i ledu cele zime bez preskakanja treninga. Idemo dalje, sledeći meč ima još veću važnost za nas, Beogradski derbi koji nam je uvek iskliznuo u dosadašnjoj istoriji.

 

Sledeća utakmica Plavih Zmajeva je za dve nedelje na stadionu BASK, tačno vreme i mesto objavićemo naknadno.

Foto: Milos Rafailovic