Nakon lošeg starta sezone 2018, poraza na gostujućem terenu u prvoj utakmici sezone i izuzetno loše igre napada Zmajeva, uprava kluba i stručni štab su morali da podvuku crtu i naprave pojedine kadrovske promene. Pravo osveženje za napad beogradskog kluba je došla u vidu momka iz malog grada u Kentakiju.

 Iako je Kentaki dobro poznat po dve stvari, najvećoj trci konja na svetu (Kentaki Derbi) i naravno burbonu, takodje je ova američka država izrodila veliki broj poznatih NFL i koledž zvezda. Svakako da je takve snove imao i Boven,ali njegova kraijera je tekla savim drugačijim tokom. Usled povrede i propuštene šanse na koledžu prve divizije morao je da se zadovolji jednim od najboljih JUCO programa Amerike, Mt. Sac junior koledžu. Iako je bio zamena ipak je dobio premeštaj u koledz prve divizije, Leksington Univerzitet baš iz njegovog rodnog Kentakija, svega par sati vožnje od rodnog Versaja. Iako je bio zamena na JUCO koledžu nije se predavao, obilazio je trenerske i igračke klinike poznatih trenera i NFL zvezda, vredno je radio i napredovao i dobio poziv za viši stepenik. Ali i tu se fortuna nije nasmešila Bovenu, baš naprotiv, administrativna greška mu nije dozvolila da igra za ekipu, već samo da trenira sa njima i da utakmice gleda sa sajdlajna, i nervira se što ne može da pomogne saigračima. Shvativši da više neće igrati koledž fudbal prijavio se na par otvorenih treninga CFL ekipa organizovanih na tlu Amerike. Za oko je zapao Vinipeg Blubombersima, ali je još jednom fortuna odlučila da izvuče keca iz rukava. Usled male minutaže i nastupa na oficijalnim utakmicama, Boven nije imao adekvatan snimak. Iako je pozvan na još jedan trening ovog tima, preporučeno mu je da nadje sebi angažman i odigra negde sezonu kako bi došao do snimka. Polako su mu se nade gasile, možda fudbal neće igrati nakon mature, ali…. desetak dana nakon mature dobio je poziv beogradskih Plavih Zmajeva, i prihvatio ga je oberučke. Igraće fudbal u Srbiji, nije ni znao da se fudbal igra u istočnoj Evropi, ali je bio spreman da fudbalu da još jednu šansu pa makar i na Balkanu.

Uspeli smo da izvučemo par reči i od Džordža:

Kakvi su ti utisci o Beogradu i Srbiji?

I love it. If not for my family and my car I wouldn’t leave. The people are so great and so is the food.

Šta misliš o kvalitetu fudbla u Srbiji?

The players are good, I was surprised. The depth is missing right now. The players who play a lot are really good, USA level players.

Kakav je osećaj nakon tvoje prve odigrane utakmice u dresu Zmajeva?

We got our to a quick start but didn’t keep our foot on their throats. I think it was a great lesson for us, but win is a win.

Da li su Zmajevi tvoja odskočna daska za dalji nastavak karijere?

Not sure, not yet. I’m just happy to get to play football again and try to win. Whatever happens happens.

Po tvom skromnom mišljenju šta misliš koji je domet Zmajeva u ovoj sezoni?

If we stay healthy win the entire thing. We have everything we need.

Srećan rodjendan vođi napada Plavih Zmajeva, velikom čoveku, igraču i kapitenu.
Happy birthday to the leader of Blue Dragons offense, great guy, player and captian.