Beogradski Plavi Zmajevi su vec odavno počeli sa ozbiljnom radu na igračkom i trenerskom kadru kako bi u sezonu 2018.ušli sa velikim ambicijama. Nastavlja se tamo gde se stalo prošle sezone.Uprava kluba i glavni trener James Fayed složni su u konstataciji da je upravo potpisani Michael Campbell karika koja će Zmajeve odvesti u plejof. Campbell je dobro poznat preatiocima SAAF Superlige, nastupavši dve sezone za Pantherse iz Pančeva privukao je poglede mnogih.Protekle sezone, univerzalac sa Fort Lewis collegeNCAA DII tima,kasno je pritekao u pomoć ranjenim pančevcima ali ih je bukvalno održao u Superligi postigavši 10 tačdaunova na 5 odigranih utakmica. Pri potpisivanju ugovora Campbell je odgovoraio na par pitanja:

1.U Srbiji ćeš igrati po treću put,šta je toliko specijalno u američkom fudbalu u SRBIJI?

  •   Po meni je to što timovi u Srbiji zaista postaju bliski kao familija.Znam da to zvuči kao kliše,ali momci će stvarno uraditi sve da pomognu saigraču.

2.Zašto si prihvatio ponudu Plavih Zmajeva da igraš za njih ove sezone?

  • Pre svega zato što volim Beograd! Ali i zato što sam prepoznao da Zmajevi imaju program sa potencijalom.Uprava i trener su obezbedeli sve što je potrebno i to je odlična situacija za obe strane.

3.Šta očekuješ od sezone 2018. i tvpg novog tima?

  • Jednostavno očekujem da tim iskorači i takmiči se!Ja ću dati sve od sebe na svakom pokušaju i svakoj akciji.Za uzvrat očekujem isto od svakog saigrača.Ali pre svega očekujem odličnu grupu momaka koji će mi,nadam se, postati familija.

4.Kako ti je protekla 2017.godina u sportskom smislu?

  • Poslednju sezonu sam odigrao u Pančevu.Nakon sezone posvećen sam vežbanju, treniram u teretani i na stazi.Takodje radim kao profesor ovde u Slovačkoj.Tokom 2017.imao sam i uspone i padove .Moja sezona u Portugalu,pre nego što sam došao u Srbiju,završila se srceparajućim porazom u Finalu šampionata.Onda je došlo Pančevo gde je bilo problema na raznim nivoima.Stvarno obožavam momke iz Pančeva ali nekako se ugasila strast za fudbalom tokom sezone.
5.Možeš li da uporediš kvalitet fudbala u Srbiji i drugim zemljama u kojima si igrao?
  • Fudbal u Srbiji je DOBAR! U poređenju sa portugalcima i brazilcim, Srbi su daleko jači i čvršći na terenu.Ljudi obožavaju da udaraju i blokiraju! Svaka utakmica u Srbiji je bitka.To je stvar koju zaista poštujrm kod Srba.