Foto: Miloš Rafailović

Nakon cele noći natapanja terena OŠ Sutjeska kišom, danas su u prijateljskoj atmosferi, fer pleju i blatu, pobedu odneli Plavi Zmajevi. Trijumf jeste bio očekivan, ipak je gostujući tim veoma mlad u odnosu na Zmajeve, ali rezultat nije bio primaran ni jednoj ekipi.

 

 

Spartanci su iskoristili priliku da vide na kom su nivou u svetu Američkog fudbala, a Zmajevi su iskoristili još jednu šansu nakon utakmice sa ekipom Bor Bears (26 – 10) da se uigraju za predstojeću sezonu. Rezultat na kraju utakmice bio je 37 – 0.

Foto: Miloš Rafailović

Sledeće nedelje počinje sezona 2017, a Zmajevi gostuju starom protivniku iz susednog grada, Pančevo Pantersima.

O utiscima sa obe prijateljske utakmice popričali smo sa Milanom Nikolićem, pojačanjem Zmajeva za sezonu 2017 i bivšim hvatačem Lavova iz Vršca.

 

Foto: Miloš Rafailović

Milane, kakvi su ti utisci posle dve utakmice odigrane u dresu Zmajeva?

Pa pre svega, veoma sam zadovoljan kako su me momci iz tima prihvatili, kako mene tako i ostale Vrščane.

A što se tiče samih utakmica, tu sam takodje zadovoljan, posebno sa utakmicom protiv Sarajeva. Mislim da se tim sve više uigrava, a samim tim dolazi i rezultat.

Trudio sam se maksimalno tokom pripremnog perioda, i to mi sada olakšava posao na terenu.

 

Današnja utakmica je odigrana u veoma lošim vremenskim uslovima, kako je to uticalo na oslabljen napad Zmajeva?

Foto: Miloš Rafailović

Mislim da los teren nije imao previse uticaja na igru napada Zmajeva, kao sto i sam rezultat govori.. momci koji su kao izmene usli umesto igraca koji nisu bili u nogucnosti da igraju su odradili dobar posao i omogucili da se njihov izostanak skoro i ne oseti..

Iz tvog ugla, kakva je bila atmosfera na terenu protiv Spartanaca?

Po meni je bila sjajna, mnogo opuštenija nego protiv Bora, sto je i normalno jer svakom utakmicom se više uigravamo i bolje upoznajemo.. Nadam se da će protiv Pantersa biti još bolja, da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo ostvariti prvu pobedu na startu nove sezone.

Za sajt Zmajeva izjavu je dao i igrač Spartanaca, Denis Krama.

Foto: Miloš Rafailović

Denise, kakvi su tvoji utisci nakon utakmice sa Zmajevima?

Utakmica je bila dobra, dobro iskustvo sa jačom ekipom je uvijek korisno. Mogli smo mi mnogo bolje da odigramo, ali svakako nam je drago za priliku da igramo utakmicu sa iskusnijom ekipom. Mi smo veoma mlad klub u odnosu na naše prijatelje iz Beograda.

 

Kakvi su planovi Spartanaca za ovu sezonu?

Foto: Miloš Rafailović

Planiramo da radimo na razvoju američkog fudbala u Bosni, da se mi kao ekipa razvijemo i poradimo na našim greškama. Cilj nam je ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu i zahvaljujemo se svim našim prijateljima koji nam pružaju svakodnevnu podršku. Od Sarajeva, preko Tuzle i cele BIH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i svima ostalima koji pomažu i vjeruju u nas na tom putu.

 

Ekipa Plavih Zmajeva se ovom prilikom zahvaljuje Spartancima iz Sarajeva na dobroj utakmici, prijateljskom druženju. Želimo im svu sreću u sezoni 2017, radu na razvijanju Američkog fudbala u Bosni i Hercegovini i svim ostalim aktivnostima u kojima učestvuju.

A za kraj možete pogledati klip sa utakmice i izjave predsednika i igrača Spartansa iz Sarajeva