Utakmica u nedelju ostaće upamćena kao jedna od posebnih u ovoj sezoni za Plave Zmajeve, u niskom letu preko terena Dragonsi su savladali novopridošle domaćine u PLS rezultatom 6 – 32. Predvođeni odličnim kvoterbekom Mladenom Zlatićem, Zmajevi su pokazali svoj potencijal, a mladi Zlatić kompletirao 4 tačdaun dodavanja i bacio 250 jardi!

 

Nakon opuštenog starta i lakih poena od strane Somboraca, Zmajevi ubrzo dolaze sebi i do poluvremena rezultat je bio 6 – 13. To je bilo sve što je viđeno od ekipe Sombora za celu utakmicu, popustili su u potpunosti domaćini u drugom poluvremenu, kada je dominacija Zmajeva nastavljena i pored dva fambla koja su napravili. Domaćin jednostavno nije imao rešenja u napadu, ni snage u odbrani da napravi nešto značajnije.

 

Nakon poena Somboraca – pass 4y Radošević za Lugumerskog i neuspešnog PAT-a, nije bilo više poena u prvoj četvrtini. Za otvaranje druge četvrtine pobrinuo se Zlatić sa pasom od 35 jardi za Miloša Nikolića, PAT Jović. Nakon toga i Željko Novak hvata pas od 42 jarde, PAT neuspešan.

 

Drugo poluvreme, dva hvatanja od, 6 jardi Corey Wiliams, 4 jarde Pavle Plamenac. Dok je svoju odličnu partiju krunisao i utrčavanjem u end zonu nakon 8 jardi, Željko Kostić.

 

Par reči o utakmici od glavnog trenera Džejmsa Fajeda

Mislim sam da smo počeli utakmicu malo grubo i olako shvativši protivnika. Izgubljene lopte ubijale su naš drajv u početku, ali smo napravili neke korekcije i popravili nekoliko stvari i od tog momenta bili u stanju da efikasnije pomeramo lance. Moramo da uradimo bolji posao zaštite lopte. Zlatić je odigrao sjajno u nastavku, bez greške. Marvin Desir je napravio neke sjajne promene u igri koje su nam omogućile da usporimo igru na kraju. Oni su veliki, jak fudbalski tim i znali smo da će to biti borba. Ja sam ponosan na naše momke, počeli smo malo sporo ali sve je došlo na svoje. Pogledaćemo film i spremiti se za Sremsku Mitrovicu.

I thought we started a bit rough. Turnovers killed drives in the beginning but we made some adjustments and fixed a few things inside and were able to run the ball more effectively. We have to do a better job of protecting the ball. Zlatić played great late in the game, mistake free football. Marv made some great changes down the stretch that enabled us to slow the game down in the end. They are a big, tough football team and we knew it was going to be a fight. I am proud of our guys, we started a bit slow but everything came to place. We will look at the film and get ready for Sremska Mitrovica.

 

 

Iskoristili smo trenutak i da popričamo sa prošlogodišnjim igračem Zemunskih Pirata, a danas defanzivnim linijašem Zmajeva, Ilijom Jovanovićem

 

Kakvi su ti utisci nakon utakmice sa Somborom?

 

Utakmicu smo otvorili pomalo pasivno i nezainteresovno što su silno motivisani Somborci vešto iskoristili već na samom početku. To nam je došlo kao otrežnjenje, nakon čega smo zaigrli mnogo žustrije i jače. Defanziva je vešto odrađivala svoj posao i bez većih problema preostale tri četvrtine privela kraju, dok je napad ravnomerno raspodelio akcije trčanja i pasa, pa smo konstantno pomerali loptu napred. Bilo je tu naravno grešaka i njih planiramo da otklonimo u naredne dve nedelje do sledećeg duela.

 

Tvoji utisci o Zmajevima nakon ove četiri (dve prijateljske) utakmice?

Zmajevi su jedan jako dobro podmazan mehanizam pod komandom palicom JJ Fajeda. Talenat nikada nije izostajao, ali je bio potreban neko ko će svu tu sirovu energiju usmeriti i organizovati ga kako bi tim funkcionisao kao sat. Pomeramo se korak po korak, misli su nam uvek usmerene na narednog protivnika, nigde ne žurimo. Psihološki smo dosta stasali od starta priprema, planiramo da nastavimo u istom pravcu. Verujem da ćemo izgledati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo.

 

Meč je obeležio momenat kada je poništen tačdaun Korija Vilijamsa nakon vraćanja kikofa od 80 jardi.