Regularni deo sezone 2018. je završen i vikend pred nama donosi dve utakmice plejof vajldkard runde. U Inđiji se sastaju domaći Indijansi i novajlija u ligi, ekipa kikindskih Mamuta. Druga utakmica vodi beogradske Zmajeve na drugo gostovanje Hornetsima ove sezone, u Jagodinu. Zmajevi su proteklog vikenda rutinski priveli kraju regularni deo takmičenja ubedljivom pobedom nad najstarijim srpskim klubom, Legionarima iz Sremske Mitrovice, rezultatom 37-7.

Blue Dragons - Vukovi Beograd

Kao što je viđeno i u prethodnoj utakmici sa ekipom iz Bora i sada je odbrana Zmajeva bila na visini zadatka, a napad je bio efikasan i precizan. Odbrana je vrlo lako zaustavljala napade Legionara i pružala napadu Zmajeva odlične pozicije na terenu. Odlična igra lajnbekerskog para Kostić i Gajević, presečene lopte Stojiljkovića i Stanića, obaranja u minusu defanzivne linije i pokupljen fambl Brigića bile su kruna defanzivne igre. Vođa napada Zmajeva, QB Džordž Boven 3 puta je pasom pronalazio svoje hvatače u endzoni, dva puta Nemanju Čkonjevića i jednom Ognejna Mitrovića. Boven je kontrolisao utakmicu kombinovanjem dužih paseva i odličnom igrom trčanjem preko koje su trkači Kostić jednom i Pleva dva puta našli put ka endzoni protivnika. Trkač Ivan Pleva je postavio i svoj lični rekord ove sezone osvojivši 144 jarda iz 13 pokušaja i sa dva postignuta tačdauna.

Svojevrstan šlag na tortu pobedi domaće ekipe došao je u vidu romantične scene prosidbe na poluvremenu. Kapiten tima Željko Kostić zaprosio je izabranicu svog srca klečeći pred publikom i kamerom,a da mu ovaj poduhvat lakše podje za rukom pobrinuli su se i saigrači.

Blue Dragons - Wild Boars

Zmajevi će sa 5.mesta na tabeli prolaz u polufinale lige tražiti preko razigranih Hornetsa u Jagodini u nedelju. Ova dva tima sastala su se u 2. kolu regularnog dela sezone, a Zmajevi još uvek imaju gorak ukus u ustima nakon poraza na stadionu FK Morave. Naravno da će ovoga puta to biti sasvim drugačija utakmica. I jedni i drugi su dobro odmerili protivnika i znaju šta mogu da očekuju na terenu. Svakako da nas očekuje odličan i tvrd fudbal, nadamo se zaniljivom duelu i bespoštednoj borbi.