U nedelju 17. juna od 13 časova očekuje nas poslednji meč regularnog dela Sportklub Prve Lige Srbije 2018.godine. Beogradski Blue Dragons-i dočekaće Sirmium Legionaries-e u okviru prvog odloženog kola Sportklub Prve Lige na stadionu „FK Heroj“ u Jajincima.

Protekle sezone Zmajevi su savladali goste iz Sremske Mitrovice na svom terenu rezultatom 13-6 u veoma neizvesnoj i napetoj utakmici, pa samim tim očekujemo i ovog puta zanimljiv meč budući da kada god su se sastajale ove ekipe uzbuđenja nije manjkalo. Za mitrovčane je ovaj susret biti ili ne biti. Pobeda ih vodi u plej-of dok ih poraz vodi u sigurno ispadanje u niži rang budući da se na začelju tabele nalaze ekipe iz Bora i Kikinde koje sa mitrovčanima prave svojevrstan trougao u međusobnim duelima. Mitrovčani su proteklog vikenda ubedljivo poraženi u sremskom derbiju sa Inđija Indiansima rezultatom 0-44, što svakako ide u korist domaćim Zmajevima. Vesti o kretanju rezultata iz Jajinaca će se pomno pratiti u Boru i Kikindi kako bi se po poslednjem zvižduku sudijske pištaljke saznalo ko će od ove tri ekipe u plej-of, ko u baraž , a ko u niži rang.

FB Zmajeva Dragan Grubić istakao je da se ovoj utakmici prilazi pažljivo i da se protivnik nikako ne potcenjuje. “Legionari su svaki put pružili odličnu partiju protiv nas, verujem da će tako biti i u nedelju. Poraz koji im je nanela Inđija proteklog vikenda ne smemo da uzmemo kao ohrabrenje, već treba da hladne glave uđemo u meč i efikasno, maksimalno skoncentrisano i požrtvovano odradimo svaki plej. Samo tako možemo da računamo na pozitivan rezultat. U prošlonedeljnom meču smo napokon pokazali igru koju smo tražili čitave sezone. Nadam se da smo napokon uspeli u tome i da ćemo nastaviti sa ovakvom igrom u napadu i odbrani i protiv Legionara.”

Blue Dragons Sirmium Legionaries

Blue Dragons-i su u 7. kolu Sportklub Prve Lige Srbije ubedljivo savladali Golden Bears-e iz Bora rezultatom 47-8, nakon prikazane dobre i efikasne igre u napadu i fenomenalne igre u odbrani. Defanziva beograđana presekla je četiri lopte i postigla jedan defanzivni tačdaun i ofanzivi pružala odlične pozicije za početak napada na terenu. Intersepcije su ubeležili DB-ovi Miloš Pejović i Alen Remzi , kao i defanzivni linijaši Dušan Petrović i Ilija Jovanović. Dva perfektna vraćanja kikofa od strane Nemanje Čkonjevića za 63 jarda i Alena Remzija za 54 jarda obezbedila su odličnu poziciju za QB-a Džordža Bovena. Napad Zmajeva osvojio je 396 ukupnih jardi i postigao 6 tačdaunova, 4 pasom Džordža Bovena i dva trčanjem, uz dve konverzacije za dva poena.

Iako je utakmica počela odlično za goste iz Bora poentiranjem Gereta Lejsija nakon pasa Čejsa Disona od nekih 60 jardi, ispostavilo se da su Bears-i samo uhvatili odbranu Zmajeva na spavanju. Nakon početnog šoka odbrana beograđana se konsolidovala i pružila odličnu partiju u kojoj su se istakli LB-ovi Željko Kostić, Muhamed Gajević i Uroš Miljanović, kao i cela defanzivna linija domaće ekipe. Ubrzo Zmajevi dolaze do izjednačenja nakon pasa od 11 jardi Bovena za Ognjena Mitrovića i konverzacije za dva poena pasom za Miloša Grujičića. Nedugo zatim napad Zmajeva dolazi i do prednosti u prvoj četvrtini, i to već u prvoj akciji drugog drajva. Ponovo odlični Boven pasom od 21 jard pronalazi Nemanju Čkonjevića za preokret i konačan rezultat prve četvrtine, 15-8.  Drugu četvrtinu obeležilo je neverovatno trčanje Ivana Pleve od 70 jardi i novo poentiranje domaće ekipe, nakon čega je Dragan Grubić uneo loptu u end zonu protivnika za TPC i povisio rezultat na 23-8. Odličnu igru odbrane krunisao je DT Ilija Jovanović poentiranjem nakon izblokiranog panta gostiju od strane LB-a Muhameda Gajevića. Rezultat na poluvremenu glasio je 29-8. Odbrana Zmajeva nastavila je u odličnom ritmu i drugo poluvreme, što je napadu omogućilo da bude efikasan i precizan. Fenomenalnim novim dugačkim pasom od 36 jardi Boven pronalazi Nemanju Čkonjevića i upisuje još jedan tačdaun pasom. Nedugo zatim QB Zmajeva ponovo pronalazi Ognjena Mitrovića pasom od 12 jardi za povećavanje prednosti i rezultat 41-8. U poslednjoj četvrtini Ivan Pleva kruniše svoju odličnu partiju još jednim trčanjem za tačdaun od 10 jardi i postavlja konačan rezultat 47-8.