Drugi susret između Sarajevo Spartansa i Plavih Zmajeva odigraće se u nedelju na stadionu FK Koševo sa početkom u 14h. Prvi meč je ova dva kluba bio je početkom godine i prijateljske prirode. Nažalost jednih i drugih, igra se za treće mesto CEFL Kupa.

Foto by Miloš Rafailović

Ovaj meč je veoma značajan za ekipu Spartanaca, na stadionu Koševo svoj poslednji meč u karijeri odigraće Eldar Hamzagić, jedan od osnivača ovog tima i najstariji među njima. Osnivač i snaga kluba kao najstariji bio je primer ostalima da pođu zajedno sa njime u težak put igranja Američkog fudbala u ovom regionu. Ove sezone, Spartanci su zabeležili 3 pobede u CEFL Kupu i samo ih je poen razlika delila od finala. Trud tih momaka se isplatio u rezultatima ove godine u kojoj su dva puta pobedili Zagreb Patriotse i jednom Kranj Alp Devilse, što je za svaku pohvalu za jedini tim u Bosni i Hercegovini koji igra sa opremom i pomaže svim ostalima da istu nabave.

Foto: Miloš Rafailović
Foto: Miloš Rafailović

 

Meč u Sarajevu biće za njih poslednja utakmica takmičarskog karaktera ove sezone. U prvom susretu ove sezone Zmajevi su trijumfovali 37:0, ali su Spartanci prešli daleki put od tog meča pa se sada svašta može očekivati na terenu. Sarajevo se pokazalo ove godine kao klub koji se ne predaje, šta će se desiti u nedelju niko ne može da predvidi. Zato smo sigurni da van istog možemo predvideti prijateljski odnos koji smo imali i do sada.

Foto by Milos Rafailović

 

Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Zmajeva o predstojećoj utakmici rekao je:

“Idemo put Sarajeva na jedan, nadamo se zanimljiv meč. Iako smo oslabljeni ne igranjem nekoliko startera, svakako ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru partiju, ali i da uveličamo Eldaru rastanak od igračke karijere. Sarajlije će imati priliku da vide dobar fudbal za njegov rastanak na stadionu Koševo.

Foto by Miloš Rafailović

Sa druge strane, mislima smo već u meču plejofa, tačnije wild card utakmice sa Indiansima narednog vikenda.”

 

Nedelja, 14h Stadion Koševo, Sarajevo.