Kragujevački Divlji veprovi savladali su domaće Plave Zmajeve rezultatom 63-18 u 2.kolu Sportklub Prve Lige Srbije i tako zacementirali lidersku poziciju u Diviziji Jug PLS.

Iako možda čudno zvučalo ali napad Zmajeva je u ovoj utakmici bio daleko bolji nego protiv ekipe iz Novog sada, uzevši čak 453 jarde aktuelnom prvaku Srbije pokazuju da će se igra popraviti u dolazećim utakmicama i da predstoji ozbiljna borba za plasman u plejof.

 QB George Bowen odigrao je solidnu utakmicu bacivši 254 jarde, uz 27 jardi trčanjem i bacivši 2 TD pasom. Najviše jardi osvojio je RB Ivan Pleva istrčavši 177 jardi uz 1 postignut TD, dok je sa uhvaćenih 153 jarda i 1 TD Ognjen Mitrović predvodio hvatače. Trće poentiranje za Zmajeve postigao je WR Aleksa Stanić koji je ujedno imao i uhvaćenih 98 jardi.

Zmajevi su veliki problem imali u specijalnim timovima kojji je i doveo do velikog broja primljenih poena. Veprovi su uspeli da postignu čak 4 TD u specijalnim timovima. Tri vraćanjem kikofa i jedan vraćanjem panta. Sa druge strane domaći tim je propustio da postigne ekstra poen u sve tri prilike.

Odbrana beogradjana nije ni imala neku veliku minutažu na terenu. Samo na trenutke su Zmajevi pokazali da imaju veliki potencijal dobrim potezima Alekse Miškovića, Željka Kostića i Rejmonda Klapera.

Nadamo se da će iz ovoga poraza domaći tim izvući neke pouke i smernice za dalji nastup u ligi. Sledeća utakmica je za dve sedmice u Indjiji gde ih dočekuju domaći Indiansi.