Beogradski Plavi Zmajevi poraženi su u 4.kolu SAAF Prve Lige Srbije na gostovanju šampionu u Kragujevcu rezultatom 28-50.

Iako su Zmajevi otvorili utakmicu uhvaćenim tačdaunom Nemanje Čkonjevića, ubrzo su i domaćini uzvratili istom merom poentiranjem izvrsnog trkača Džošue Kezade. Zmajevi su poklekli u poslednja dva minuta druge četvrtine i dozvolili da im iz ruke isklizne rezultat 14-14 primivši dva brza tačdauna pred sam odlazak na odmor. Iako su imali loptu na početku drugog poluvremena, Zmajevi nisu uspeli da povežu napad i smanje prednost od 28-14 za domaći tim. Kulminacija i dizanje tenzije na tribinama i terenu kao da su omeli gostujuću ekipu koja nije mogla hladne glave da nastavi meč i prelomi rezultat. U prilično usijanoj situaciji bolje su se snašli šampioni Srbije i put do endzone našli preko Stepovića i Nedeljkovića. Kvoterbek Plavih Zmajeva Džordž Boven uspeo je da još dva puta nađe put do endzone domaće ekipe preko Mitrovića i Remzija i postavi konačan rezultat 28-50.

Odličnu igru ovoga puta pružili su trkač Ivan Pleva, WR Ognjen Mitrović, LB Željko Kostić kao i QB Džordž Boven koji je bacio 4 tačdaun pasa na ovoj utakmici i jedno pretvaranje za dva poena.

Zmajevi su imali solidnu igru napada u ovom meču, koja je mogla u par navrata i bolje da završi par napada i učini ovu utakmicu rezultatski neizvesnijom krajem druge i početkom treće četvrtine, ali za tim šansama ostaje samo žal. U usijanoj atmosferi, prekidima igre i čarkama na svakih par odigranih akcija, hladnije i prisebnije glave su izašli Veprovi i priveli utakmicu kraju.

Results

Tim1234T
Wild Boars72115750
Blue Dragons7701428

Beogradsku ekipu očekuje duel sa gradskim rivalom, SBB Vukovima, u popularnom „Belgrade Bowl-u“ za dve sedmice.