Sezona 2019. u američkom fudbalu u Srbiji zvanično se otvara u Beogradu na stadionu „HEROJ“ utakmicom između beogradskih Blue Dragons-a i novosadskih Wild Dogs-a, u Subotu 30.marta sa početkom od 15:00h.

Ovaj meč će ujedno biti i prvi između ove dve ekipe. Novosađani su u protekloj sezoni imali perfektan skor u Drugoj Ligi Srbije i zasluženo su našli mesto među Top 6 ekipa Srbije u tekućoj godini. Domaći Dragonsi iza sebe ostavljaju sasvim solidnu sezonu u Sportklub Prvoj Ligi Srbije gde su došli do polufinala takmičenja i nažalost izgubili od aktuelnog prvaka države.

-„Wild Dogs je ekipa sa kojom se sastajemo prvi put, ali ne i prvi put sa okosnicom ovog tima koju čini nekoliko igrača novosadskih Vojvoda, bivšeg prvaka države. Pomenute momke znamo iz međusobnih duela, ali i kao saigrače iz reprezentacije i zato sa razlogom kažem da će utakmica biti veoma teška za obe ekipe. Kvalitet je neosporan u oba tima te očekujem dobar meč.Pozivam publiku da nam pruži podršku kako bi na najlepši mogući način otvorili sezonu, pobedom!“ – rekao je  Željko Kostić startni LB Dragonsa.

Blue Dragons Beograd - Vukovi Beograd

Ove godine Sportklub Prvu Ligu Srbije čine 6 timova podeljenih u dve divizije. Dragonsi su svrstani u Diviziju Jug sa kragujevčanima i jagodincima sa kojima ih očekuju po dva susreta dok se jednom sastaju sa ekipama severne divizije.

Kostić je dodao da je ova sezona sigurno daleko ozbiljnija od prethodne što se tiče kvaliteta utakmica i da nema mesta kalkulacijama ili greškama. Svaki meč je derbi u pravom smislu te reči.

U ostalim duelima PLS sastaju se u Kragujevcu domaći Wild Boars-i i jagodinski Black Hornets-i, dok se takođe u Nedelju sastaju SBB Vukovi i Indjija Indians-i.