Najzanimljiviji meč petog kola SportKlub Prve Lige Srbije odigraće se u subotu 16h na stadionu FK Heroj u Jajincima. Plavi Zmajevi dočekuju aktuelne šampione Divlje Veprove iz Kragujevca. Oba tima su u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila 4 pobede bez poraza. Trenutno su na tabeli prvi Veprovi zbog većeg broja postignutih poena, ali nakon ovog meča na prvom mestu biće samo jedna ekipa bez poraza.

U prošlom kolu Kragujevčani su na svom terenu pobedili ekipu iz Pančeva rezultatom 48:6, a Plavi Zmajevi su igrali odloženu utakmicu protiv Inđije prošle nedelje. Bez vikenda pauze, Zmajevi dočekuju malo odmornije Veprove.

 

Prethodni susreti Zmajeva i Veprova govore jedno, ali situacija ove godine je veoma drugačija. Nakon četiri odigrana susreta Zmajevi izlaze na teren sa velikim samopouzdanjem i drugačijim timom nego svih prethodnih godina. Pojačani importima, domaćim i stranim, Zmajevi igraju najbolju sezonu u dosadašnjoj istoriji. Američki trener je samo svojim prisustvom uspeo da motiviše i stare igrače koji su nekada igrali da se vrate na teren, ili da na njemu ostanu, o njegovom doprinosu dovoljno govori stanje na tabeli. Spoj iskustva, mladosti i stručnosti je zaslužan za dosadašnje rezultate, tako da će Zmajevi kao i do sada izaći na teren sa jednim zadatkom, da nastave niz nepobedivosti.

 

Trener Zmajeva James Fajed povodom utakmice je dao izjavu za sajt bluedragons.rs

 

Sjajna pobeda prošle nedelje. Sada zabava počinje. Veprovi brane titulu i imaju dobar fudbalski tim. Ovo je trenutak kada saznajemo od čega smo sazdani. Popravićemo naše greške, odgledati film i doći da igramo. Primarno je da sačuvamo domaći teren. Sa pobedom ove nedelje kontrolišemo i svoju sudbinu.

 

Great win last week. Now the fun starts. Boars are the defending champs and a good football team. This is where we find out what’s in our oatmeal. We will clean up our mistakes, watch the film and come to play. It’s imperative we protect home field. With a win this week we control our own destiny.

 

 

Do kraja regularnog dela sezone ostale su još tri utakmice, sve se igraju u Beogradu. Nakon utakmice sa Veprovima sledi Beogradski duel i gostovanje Vukovima, nakon čega u Beograd dolaze Novosađani. Da li će Zmajevi otići na megdan Vukovima neporaženi nakon utakmice u Subotu, saznajte na terenu FK Heroj Polet u Jajincima od 16h.

 
Lokacija Stadiona FK Heroj, Jajinci