Otvaranje SportKlub Prve lige Srbije počelo je u Pančevu, a proteklo je u znaku Zmaja. Rezultat 2:23 stajao je na semaforu nakon poslednjeg zvižduka sudije, prva utakmica i prvi trijumf!

Foto: Miloš Rafailović

Predivana subota privukla je veliki broj gledalaca, tribine su bile popunjene do poslednjeg mesta, gledao se u Pančevu Američki fudbal više nego mnogi drugi sportovi. Niko nije zažalio, utakmica je bila obeležena odličnim obaranjima, pasovima i trčanjima. Neko je manje trčao, a neko više.

 

Zmajevi su ušli furiozno u meč, odbrana je potpuno zaustavila napad Pančeva tako da je ubrzo na scenu nastupio napad Zmajeva, a ubrzo i prvi tačdaun! Popularna „Vršačka veza“ Zlatić – Nikolić upisala je prve poene u sezoni 2017, a nakon njih i uspešan pat Jovića za 0:7.

 

Foto: Miloš Rafailović

Prvo poluvreme je završeno jakim odbranama i bez poena na obe strane, dok je u drugom poluvremenu opet napad nastavio da briljira poenima FB Dragana Grubića i WR Milana Nikolića, dok je Uroš Jović imao jedno uspešno pretvaranje i fild gol (3 poena). Jedno pretvaranje nažalost završilo je u rukama domaćina pa su tako upisali počasna 2 poena sejftijem koji je pokupio i istrčao Dejan Gligorić.

 

Odlična igra videla se i u specijalnim timovima, gde su Zmajevi dozvolili domaćinu veoma mali broj vraćenih jardi, dok je odbrana imala dve presečene lopte i mnogo odličnih obaranja i sekova kvoterbeka Pantera.

Foto: Miloš Rafailović

Za obožavaoce Zmajeva prenosimo izjavu glavnog trenera Džejmsa Fajeda na srpskom i engleskom jeziku:

Great win, can always be better but without knowing what we were up against it was good to get the job done. We stuck to the plan, executed it. I thought we were a bit sloppy with the ball from the 25 and in but we made the plays we needed to get the win. Sombor is next, we will not underestimate anyone but we have two weeks to prepare for them and we plan on having a good two weeks of practice. I am proud of the guys!

 

Sjajna pobeda, uvek može bolje ali bez saznanja sa čime se susrećemo bilo je odlično obaviti zadati posao. Držali smo se plana i izvršili ga. Mislio sam da smo malo nemarni sa loptom, ali odradili smo akcije koje su bile potrebne za pobedu. Sombor je sledeći, nikoga nećemo podceniti, ali imamo dve nedelje da se pripremimo za njih i planiramo dve dobre nedelje treninga. Izuzetno sam ponosan na momke!

Foto: Miloš Rafailović

 

Prvi zadatak Zmajeva je završen uspešno, sledeći je Sombor za dve nedelje kojima Zmajevi idu u goste, a nakon njih utakmica na domaćem terenu protiv Legionara iz Sremske Mitrovice.

Foto: Miloš Rafailović
Foto: Miloš Rafailović
Foto: Miloš Rafailović