Beogradski Blue Dragons-i plasirali su se u polufinale Sportklub Prve Lige Srbije nakon 5 sezona kada su igrali i izgubili finale od gradskog rivala 2013.godine. Utakmica u Jagodini je bila baš ono što svi i zamišljaju kada pomisle na plejof utakmicu, naboj, adrenalčin, poen za poenom i neizvesnost do poslednjeg zvižduka. Obe ekipe pokazale su veliku želju za pobedom. Jagodina za prvi polufinalom u svojoj mladoj ali bogatoj istoriji, a Zmajevi za prekidom petogodišnjeg posta i plasman nazad među 4 najbolje ekipe Srbije.

Jagodina je utakmicu otvorila na najbolji mogući način, blokiranim fild gol pokušajem Zmajeva i odmah zatim instant poentiranjem Andreje Živkovića trčanjem od 70 jardi. Zmajevi su se brzo konsolidovali u napadu i pasom QB-a Bowena za hvatača Čkonjevića za 10 jardi izjednačili rezultat, a odmah i preokrenuli uspešnim pretvaranjem za dva poena odličnog Ivana Pleve. Prva četvrtina se ipak završila prednošću domaćeg tima rezultatom 12-8 nakon 65 jardi dugog pasa Stabsa za Pavlovića i fenomenalo uhvaćene lopte za tačdaun. Napad Zmajeva početkom druge četvrtine iskorišćava odličnu partiju trkača Ivana Pleve i igru ofanzivne linije i dolazi do novog preokreta. Bowen pronalazi Ognjena Mitrovića kratkim pasom za novo vođstvo beograđana, 12-16. Stršljeni ipak uspevaju da u zadnjim sekundama prvog poluvremena preokrenu rezultat u svoju korist 10 jardi dugim pasom na relaciji Stubs-Andrade,a potom i pretvaranjem za dva poena preko Retlifa doju do prednosti od 20-16.

Iako je domaća ekipa imala prvi posed lopte početkom drugog poluvremena odbrana Zmajeva je nakon intersepcije Alena Remzija i vraćanja od skoro 75 jardi, napadu dala šlag na tortu i posed na svega dve jarde od protivničke endzone. Zmajevi donose novi preokret nakon trčannja Ivana Pleve za 2 jarda, 20-22Ovim rezultatom se i završila treća četvrtina, a već na početku poslednje deonice igre fantastična odbrana Zmajeva ponovo vraća loptu u ruke Džordžu Bovenu nakon intersepcije DB-a Dušana Ćurčića na polovini terena..

Ofanzivna linije beograđana dobrim blokovima otvara put Ivanu Plevi za novi tačdaun i trčanje od 30 jardi.Nakon uspešnog pretvaranja za dva poena pasom na Mitrovića, Boven dovodi Zmajeve u vođstvo rezultatom 20-30. Ali uzbuđenjima nikada kraja. Jagodinci se nisu predavali ineuhvatljjivi QB Stabs novim dugačkim pasom od gotovo 50 jardi u endzoni pronalazi Retlifa za smanjenje poen razlike, 26-30. Zamejevi su supeli još jednom da pronađu put do endzone domaćeg tima trčanjem Ivana Pleve za svoj treći tačdaun na ovom meču i da uvećaju razliku na 26-36. Medjutim domaći tim predvođen brzonogim Živkovićem ipak uspeva da smanji prednost na 34-36 svega dva minuta pre kraja utakmice, čak i da dođe ponovo do poseda lopte. Ipak je tačku na ovaj meč stavio DB Dušan Ćurčić ugasivši svaku nadu domaćih presečenim pasom da mogu do preokreta .

Odličnu partiju pružila je desetkovana odbrana beogradske ekipe. Na svoj konto upisala je 3 presečene lopte,kai i dva preokreta usled pokupljenih famblova Nemanje Stanića i Uroša Jovića. Solidne partiju pružili su defanzivna linija i lajnbekeri iako vidno oslabljeni. Sa druge strane napad je imao takođe odličnu partiju, možda čak i najbolju ove sezone. Konstantnim i upornim osvajanjem jardi uspeli su da izađu kao pšobednici u ovom revolveraškom obračunu.QB Džordž Boven je bacivši dva tačdauna pasom na ovoj utakmici došao do cifre od 16 postignutih tačdaunaova ove sezone. Trkač Ivan Pleva ponovo je oborio lični rekord osvojenih jardi i upisao prvi het-trik ove sezone u plavom dresu. Istrčavši četvrti put ove sezone više od sto jardi na utakmici ovoga puta je stigao do cifre od 184 jarda. Hvatački korpus predvodio je Ognjen Mitrović sa uhvaćenih 81 jardi i jedim tačdaunom.

Pobedom u vajld kard rundi plejofa Zmajevi su se plasirali u polufinale Prve Lige i već sledećeg vikenda ih očekuje put na noge aktuelnom šampionu u Kragujevac. Veprovi i Zmajevi su se ove sezone sastali u 3.kolu kada je domaći tim odneo pobedu rezultatom 50-28. Polufinale je zakazano u Subotu u 17h na pomoćnom stadionu Čika Dače u Kragujevcu.