Premijera pred domaćom publikom na stadionu „Heroj“ bila je uspešna za beogradske „Blue Dragons“-e. Poražena je ekipa kikindskih „Mammoths“-a rezultatom 30-22, u veoma zanimljivom subotnjem meču.

Results

Tim1234T
Blue Dragons12810030
Mammoths6016022

Iako je gostujuća ekipa došla u rano vodjstvo poentiranjem sjajnog trkača sa Univerziteta Kentaki, Kajla Džeksona, trčanjem od 58 jardi, ipak se domaća ekipa nije dala lako zbuniti. Vrlo brzo je prednost gostiju anulirana poentiranjem reprezentativnog trkača Željka Kostića, nakon odličnog vraćanja kikofa Nemanje Čkonjevića za gotovo 65 jardi. Zmajevi su ubrzo došli i do prednosti i potpunog preokreta. Sjajnim istrčavanjem za 33 jarda i novi tačdaun, Željko Kostić donosi Zmajevima prednost od 12-6. Na scenu zatim stupa i novi vođa napada Zmajeva, QB Džordž Bouven, koji pasom od 6 jardi za TE Željka Novaka donosi velikih 20-6 za Zmajeve.Drugo poluvreme domaći tim otvara uvećavanjem prednosti fild golom Uroša Jovića sa 17 jardi za prednost od 23-6.Velika prednost domaće ekipe dovodi i do opuštanja kako u napadu tako i u odbrani.QB Mamuta, Branislav Fekete koristi prilku ukazanu opuštanjem domaćina i odmaranjem par startera te odličnom igrom smanjuje prednost domaće ekipe tačdaun pasom za Vanju Ivoševića i pretvaranjem za dva poena reprezentativca Tihomira Todorova. Istom merom uzvraća i sjajni Bouven odličnim pasom od 47 jardi za Nemanju Čkonjevića. Za koliko toliko uzbudljiv kraj meča pobrinuo se ponovo trkač Kajl Džekson trčanjem od 5 jardi za tačdaun. Zmajevi su ipak utakmicu rutinski priveli kraju za konačnih 30-22 i prvu pobedu u nastupajućoj sezoni.
Nakon meča QB Zmajeva Džordž Bouven izjavio je da je srećan dokle god ekipa pobedjuje, ali i da je ostao žal za neiskorišćene poene, bar njih 17.

„As long as we win I’m happy. I felt like we played well but made a lot of mistakes and left at least 17 points on the board. To do what we want to do as a team we can’t do that. But at the end of the day we won the game and that’s why they keep score. Excited to get back to work” -George Bowen

Glavni trener domaće ekipe zahvalio se ekipi Kikinde na dobroj I zanimljivoj utakmici, kakva je uvek poželjna I dobrodošla da se vidi u Srbiji,ali isto tako napominje da Zmajevi moraju da konsoliduju svoju igru za nastupajuće utakmice.

“I want to thank Kikinda for a great game this past weekend. It was hard fought win or lose you always like a good hard fought game. We have some things to clean up we will watch the film and see what needs to be fixed . George just got here we couldn’t get a lot of things in offensively that we wanted to and now we have two weeks to prepare for Kragujevac. George played great, exactly what we were looking for our team. Defensively, we must tackle better if we are going to compete for a title. Kikinda made a game of it late but it was good to get the win.” – James J. Fayed

Zmajevi su se ovom pobedom vratili na kolosek i zacrtani plan. U sledeće mečeve će ući daleko opreznije i naravno sa pojačanim napadom i odbranom budući da se očekuje dolazak još jednog stranca , ali i povratak par iskusnih igrača koji su propustili ovaj meč.