Prošlo je 3 godine od humanitarne utakmice između Bratislava Monarchs i Belgrade Blue Dragons, meč koji nije imao rezultatskog značaja, ali humanitarni cilj ovog meča bio je od velike pomoći za ugrožene u Obrenovačkim poplavama.

 

Nakon vesti da su Plavi Zmajevi u Beogradu organizovali prihvatilište za tridesetak osoba o svom trošku, u tu svrhu su ljudi iz Bratislave organizovali utakmicu gde su se prikupljala sredstva za pomoć ugroženima u nezapamćenim poplavama koje su tada pogodile Srbiju. Pozvali su sve navijače da podrže humanost i oba tima, što je rezultovalo ogromnim odzivom publike i pretrpanim autobusom sa humanitarnom pomoći u povratku.

 

 

Na toj utakmici američkog fudbala prikupljeno je 2500 tona humanitarne pomoći u vidu hrane, sanitarnih proizvoda i raznih drugih potrepština. Još je prikupljeno 5000 Eura koji su uručeni Ambasadi Srbije u Slovačkoj od jednog Solidarity Bowl-a gde je humanost pobedila.

 

Narod Bratislave i ekipa Monarchs-a su na ovaj način zajedno sa Plavim Zmajevima pokazali koliko srce imaju svi zajedno na toj utakmici, u tim teškim danima koje će Srbija večno pamtiti.

Plavi Zmajevi se ovim putem još jednom zahvaljuju svojim velikim prijateljima iz Bratislave na organizaciji i solidarnosti u teškim vremenima, a i narodu Bratislave koji je došao da navija za pomoć srpskom narodu. Iskrena prijateljstva se uvek pamte i nikada ne zaboravljaju.