Beogradski Plavi Zmajevi nisu mogli do pobede u ovogodišnjem izdanju bitke za Beograd, gradski rival slavio je rezultatom 39-16 na stadionu „Heroj“ u nedeljnom okršaju tačno u podne.

Domaći tim je uprkos velikim kadrovskim promenama, neigranjem par igrača i raskidom ugovora sa glavnim trenerom, ipak pružio sasvim solidnu partiju. Na žalost publike, Zmajevi nisu mogli da slože sve kockice u prvom poluvremenu kako bi se rezultatski približili protivniku i priredili zanimljiviji i neizvesniji meč. Iako je QB Džordž Boven sa saigračima iz napada poprilično sigurno osvajao jarde i pomerao lance, napad nije uspeo da materijalizuje čak dva poseda lopte u prvoj četvrtini kada su se našli oba puta u crvenoj zoni protivnika. Kada sagledamo stvari iz tog ugla, domaći tim je ispustio sigurnih 14 poena u prvoj četvrtini da bi nakon loše reakcije pri pantu gostiju dopustili da se napad Vukova nađe sa loptom unutar linije od 15 jardi. Iskusni beogradski rivali svoje šanse nisu prokockali i sigurnom realizacijom postavili rezultat 21-0 na poluvremenu.

Blue Dragons Beograd - Vukovi Beograd

U drugom delu utakmice, odbrana Zmajeva koliko toliko uspeva da konsoliduje svoje redove i pruži bolju igru. Sa druge strane napad je nastavio sa osvajanjem terena, prevashodno trčanjem nezaustavljivih Ivana Pleve i Željka Kostića, ali i sa par sigurnih hvatanja risivera Ognjena Mitrovića. I upravo tvrdoglavom igrom pomenutih aktera domaćini su i došli do poena. Boven je svoj tim dva puta uveo u endzonu i uspešno predvodio tim do dve konverzacije za dva poena. Loša egzikucija u prvom poluvremenu pokazala se kao kobna za Zmejeve jer bi tri neiskorišćena ulaska unutar 20 jardi protivnika ovu utakmicu odvela u potpuno drugačiji smer.

Iako smo pretrpeli znatne kadrovske promene, a to podrazumeva odsustvo par igrača iz napada i svakako dva startera u odbrani, Josovića i Pejovića, kao i raskid ugovora sa glavnim trenerom, pružili smo solidnu partiju. Gledajući na probleme koje smo imali tokom protekle nedelje svakako možemo reći da smo probleme prevazišli, ali da nikako ne smemo biti zadovoljni prikazanom igrom. Još od prvog kola i poraza u Jagodini tražili smo svoju igru i način da ispravimo nedostatke, sada konačno mislim da smo na dobrom putu. Preostala su nam tri meča do kraja regularnog dela, a minimum dva su nam potrebna kako bi ostvarili primarni predsezoni cilj, plasman u doigravanje.“- izjavio je Dušan Ćurčić, DB Plavih Zmajeva.

Skoro 250 osvojenih jardi je ostalo nekrunisano poentiranjem, sigurno je nešto na čemu će beogradski nebesko plavi morati da porade tokom ove sedmice ako misle da pruže bolje partije u naredna tri kola i pronađu put do plajofa. Prva šansa im je već dolazećeg vikenda kada gostuju Indiansima u Inđiji.

Photo by: Aleksandar Todorović