Utakmica u Inđiji završena je rezultatom 7:23 u korist Plavih Zmajeva, koji su ubeležili novu pobedu i ostali ekipa koja je dozvolila najmanji broj primljenih poena u tekućoj sezoni SportKlub Prve lige Srbije i CEFL Kupa! Još jedna dvostruka pobeda, šansa za sledeću je protiv Novog Sada na kraju regularnog dela sezone.

 

Utakmica je protekla u napetoj atmosferi na terenu FK Leje, kiša pre meča pa ponovo u drugom poluvremenu. To nije sprečilo odbranu Zmajeva da nakon kiksa u prvoj četvrtini potpuno onesposobi napad Indiansa, dok je napad sigurno pomerao lance do protivničke end – zone i postizao poene u svakoj četvrtini.

Meč su pored odličnih poena i dodavanja Zlatića obeležile četiri presečena dodavanja od strane odbrane, od kojih je jedan poništen. A uz sve to u svakom trenutku utakmice mogla su se videti odlična obaranja od strane Zmajeva po celom terenu. Zlatić je i u ovom meču bacio veliki broj jardi i usput izbegao sve pokušaje domaćina da ga obore sa loptom.

 

1/4 – 7 : 7
0 : 7 – pas 75 jardi, Zlatić za Milana Nikolića, PAT Uroš Jović
7 : 7 – trčanje 5 jardi, Đurić, PAT Darko Klasan
2/4 – 0 : 7
7 : 14 – pas 45 jardi, Zlatić za Čkonjevića, PAT Uroš Jović
3/4 – 0 : 6
7 : 20 – pas 9 jardi, Zlatić za Nikolića, PAT neuspešan
4/4 – 0 : 3
7 : 23 – fild gol 26 jardi, Uroš Jović

Za sajt BlueDragons izjavu povodom utakmice dao je Nemanja Čkonjević WR koji je postigao poene nakon dodavanja Zlatića od 45 jardi.

 

Prvo poluvreme je proteklo u napetoj atmosferi na terenu, a i oko njega. Možda smo seopustili posle datog tačdauna u prvom drajvu na utakmici, odlična igra kompletnog napada čim smo stupili na teren. Pas od 75 jardi nas je malo možda i uspavao, ali poslušali smo trenera i vratili se u drugoj četvrtini. Taj tempo smo zadržali do kraja utakmice uprkos velikim tenzijama na terenu i oko njega.

O drugim stvarima je suvišno i govoriti, ali navikli smo da igramo protiv više protivnika na terenu. Nije lepo, ali živimo za bolje dane.

 

Gledamo dalje, čekaju nas ozbiljne utakmice, već u Subotu igramo protiv Veprova, biće zanimljivo gledati dva neporažena tima. Verujem u odbranu da će svoj posao odraditi, a na nama je da nađemo najbolje rešenje za ulazak u end zonu prošlogodišnjih šampiona. Biće teško oporaviti se, ali uvek kada izlazimo na teren spremni smo da damo sve od sebe. Utakmica po utakmica, daun po daun i završimo posao u svim uslovima kada radimo kao kolektiv. Čestitam saigračima na velikoj borbi i pobedi, a i onima koji su me provocirali pre utakmice da postignem TD posebno se zahvaljujem.

 

Sledeće subote Zmajevi igraju protiv Kragujevca.