Zmajevi su uspeli da ostvare preko potrebnu pobedu u 5. kolu SportKlub Prve Lige Srbije koja ih ostavlja sa šansama za Plejof. Da bi se istog domogli, Zmajevi imaju veoma težak zadatak, da pobede u oba preostala meča regularnog toka, protiv Sirmium Legionarana svom terenu  i na gostovanju u Kragujevcu Divljim Veprovima.

Utakmica u Nišu je počela odličnim drajvom napada Zmajeva koji materijalizuje RB Miloš Grujičić trčanjem od 10 jardi za TD. U istom duhu je napad igrao gotovo celu utakmicu uz jedan drajv koji je posle neuspele trik akcije odbrana Imperatora pretvorila u presečenu loptu. Posebno dominantna figura u napadu Zmajeva je, ove godine, sjajni RB/FB Dragan Grubić popularni Gudri. Gudri je osvojio 91 jard iz 8 nošenja uz pregršt razbijenih obaranja.

U odbrani su se posebno istakli jedan stari i jedan novi Zmaj. Defanzivu je prodvodio, do sada bez dileme najbolji igrač odbrane ove sezone, LB Željko Kostić koji je zabeležio 8 solo obaranja uz 2 TFL i 2 Sack-a. Posebno se istakao i momak ponikao u Kraljevu, DE Miloš Dimić, koji je zabeležio 3 solo obaranja uz Sack i isforsiran fumble.

Za sajt Plavih Zmajeva izjavu je  dao SS Nemanja Stanić:

– “Sve kredite za ovu sezonu smo ispucali u prošlom kolu i taj šamar nam je na neki čudan način dobro došao. Naš stav pred ovu utakmicu je da je za nas plejof ranije počeo jer ako mislimo da ostvarimo cilj koji smo zacrtali početkom godine moramo svaku narednu utakmicu da dobijemo.”

Izjavu je dao i najbolji igrač domaćih Imperatora,amerikanac srpskog porekla Denis Ikić:.

– “Bila je ’tvrda’ utakmica od samog početka. Uz to, toplo vreme i visoka temperatura oteževali su uslove na terenu, što je dodatno otežalo igru oba tima. „Blue Dragonsi” su se pokazali kao bolji tim u ovom susretu i na iskustvo kaznili sve naše greške. Nama ostaje da okrenemo narednim utakmicama, da ispravimo greške i pokušamo da izborimo opstanak u ligi.”

Kompletno kretanje rezultata:

1/4 – 00 : 06
00 : 06 – trčanje 10 jardi, Miloš Grujičić; PAT neuspešan
2/4 – 00 : 12
00 : 12 – pas 8 jardi, David Lukić za Korija Vilijamsa; neuspešno pretvaranje za 2
3/4 – 00 : 08
00 : 20 – trčanje 1 jarda, Miloš Grujičić; uspešno pretvaranje za 2 poena – Željko Kostić
4/4 – 06 : 08
06 : 20 – trčanje 1 jarda, Denis Ikić; neuspešno pretvaranje za 2
06 : 28 – trčanje 2 jarde, Dragan Grubić; uspešno pretvaranje za 2 poena – Željko Kostić.

Zmajevi u sledećem kolu dočekuju Sirmium Legionare.