Nakon dve pobede u gostima beogradska publika ima priliku da vidi Plave Zmajeve u svom gradu. U nedelju sa početkom u 13h stadion FK Heroj Jajinci, snage će odmeriti sa starim sportskim rivalima Legionarima iz Sremske Mitrovice.

Foto: Ugljevarevic Photogaphy

Ova utakmica ima dvostruku važnost, CEFL međunarodno takmičenje koje Zmajevi igraju ove sezone, počinje sa ovom utakmicom, a nastavlja se kroz domaće prvenstvo utakmicama protiv Inđije i Novog Sada. Pobednici CEFL Kupa ukrštaju se sa komšijama iz regiona. Osvajač kupa verovatno dobija poziv za učešće u ligi sa najboljim evropskim klubovima.

Foto: Ugljevarevic Photogaphy

Prijateljstvo između Legionara i Zmajeva datira još od 2007me kada je Vladimir Mladenov prešao u Beogradsku ekipu, nakon toga prijateljstvo je produbljeno odlaskom nekoliko igrača iz ekipe Zmajeva u pomoć Mitrovici 2009te, tadašnji igrači Zmajeva (Željko Novak, Slobodan Glišić, Dejan Šarenac) bili su dočekani od Legionara isto kao i Legionari od Zmajeva. U tom duhu i tradiciji danas za Zmajeve nastupa Aleksa Mitrović prošlogodišnji DB Legionara.
Trenutni rezultat u međusobnim duelima je 5:1, Mitrovica je slavila poslednji put u ligi bez opreme na njihovom terenu pre više od 10 godina.

Zmajevi nastavljaju u istom pravcu kao i na svakoj utakmici, a to je ka pobedi. Dođite u nedelju na stadion FK Heroj da podržimo Zmajeve na njihovom putu u PLS/CEFL 2017!