Nastavljamo sa predstavljanjem trenera seniorskog tima Blue dragons Zemun u novoj 2023. sezoni.

Do sada ste mogli da se upoznate sa našim glavnim trenerom i ofanzivnim koordinatorom Željkom Novakom, defanzivnim koordinatorom Džaridom Brajantom, kao i trenerom koji je zadužen za snagu i kondiciju naših momaka Predragom Trajkovićem.

Sad je vreme da vam predstavimo trenera defanzivne linije Miloša Jankovića i trenera lajnbekera Marka Božića.

Miloš Janković – trener defanzivne linije

Miloš Janković je počeo da se bavi američkim fudbalom 2006. godine u klubu Panthers iz Pančeva, a u ekipu Zmajeva prelazi prošle godine. Pored domaće lige, sa seniorskim timom Pantera je četiri puta učestvovao na međunarodnim takmičenjima, 2009. EFAF Čelendž kup, 2015. Alpe Adria liga, 2011, 2014. CEI Interliga, kada su postali šampioni, a takođe je sa Zmajevima prošle godine postao šampion Balkanske lige. Pored Pantera i Zmajeva igrao je i u Rumuniji za ekipe 89ers iz Temišvara, Locomotives iz Rešice i Warriors iz Bukurešta. Za reprezentaciju igra bez pretsnka od 2009. godine i učestvovao je u najvećim uspesima Srbije.

Miloš Janković, trener defanzivne linije

Maksimalno sam zadovoljan kako do sada teku pripreme za novu sezonu, znam koliko su momci naporno trenirali i koliko rade na sebi. Sa velikim nestrpljenjem iščekujem da vidim svu tu snagu i eksplozivnost u živoj akciji na terenu u novoh sezoni. Veoma sam uzbuđen zbog početka nove sezone, kao i ceo trenerski kadar, a verujem da je situacija ista i sa igračima. Vidimo se na stadionu – , rekao je Janković.

Marko Božić – trener lajnbekera

Marko Božić je počeo da se bavi američkim fudbalom 2004/2005 godine u Vukovima iz Beograda na poziciji kornerbeka. U Vukovima je ostao sve do 2009. godine i sa njima je osvojio prvu svoju titulu u američkom fudbalu. 2009. godine prelazi u Plave zmajeve. U Zmajevima je igrao skoro na svakoj poziciji u odbrani, ali je pretežno igrao lajnbekera. Sa Zmajevima postaje šampion Druge lige Srbije, Juniorske lige Srbije i dva puta osvaja Balkansku ligu. Nakon četiri godine pauze u Zmajeve se vraća 2020. godine kao trener, a zatim i kao igrač. U zmajeve se ponovo vracam 2020 kao trener. Po završetku 2022. sezone od Zmajeva dobija priznanja za MVP-a odbrane i MVP-a celog tima. Prvi nastup za reprezentaciju Srbije beleži prošle godine.

Marko Božić, trener lajnbekera

– Pripreme za novu sezonu su uveliko u toku. Radimo jako na svakom treningu, bez obzira na vremenske uslove ili tehničke poteškoće. Znamo da će u ovoj novoj sezoni biti dosta teža od drugih. Pripreme su bazirane na jačanju fizičke i mentalne kondicije, kao i na poboljšanju taktičke spremnosti. Igrači se trude da na svakom treningu daju svoj maksimum i tako se ,zajedno kao tim, trudimo da ostvarimo što bolje rezultate u predstojećoj sezoni. Postavljanje visokih ciljeva je ključ uspeha. Svake godine se trudim da postavim svojim igračima i sebi visoke ciljeve. Verujem da je to uz naporan i jak trening ključ za uspeh, bez obzira na to koju vrstu izazova predstavlja sezona – , rekao je Božić.