Najnovije Vesti
  1. Zmajevi obeležavaju 20 godina kluba!
  2. Ilija Jakšić trener raningbekova
  3. Miloš Janković trener defanzivne linije i Marko Božić trener lajnbekera u novoj sezoni
  4. Predrag Trajković zadužen za kondiciju i snagu Zmajeva
  5. Jarrid Bryant i ove sezone u Zmajevima!
  6. ŽELJKO NOVAK GLAVNI TRENER ZMAJEVA I U 2023. SEZONI!

ISTORIJA KLUBA

Plavi zmajevi osnovani su jula 2003. godine u Beogradu. Zajedno sa još šest klubova, osnovali su Savez Američkog Fudbala Srbije.

Prvu utakmicu odigrali smo početkom novembra 2003. godine, samo mesec dana posle prvog treninga, a prvu pobedu odneli smo decembra iste godine protiv tima iz Novog Sada.

Međutim, kao i svi timovi u Srbiji, Zmajevi su igrali američki fudbal bez zaštitne opreme (kacige i pedovi) sve do sezone 2007. Godinu dana pre 2007. godine, Zmajevi su se spojili sa jedinim univerzitetskim timom u Srbiji, Električarem. U istoj sezoni, Zmajevi su bili prvi tim u Grupi A nacionalnog prvenstva, da bi na kraju stigli do polufinala. Poraz u polufinalu je došao od gradskih rivala (Vukovi Beograd) posle 3 produžetka.

Sezone 2008. seniorski tim nije imao zapažen uspeh dok je naš juniorski tim dosao do finala.

U sezoni 2009. stigli smo do finala nacionalne lige, igrali smo EFAF Cup, a naš juniorski tim osvaja šampionsku titulu.

Sezone 2010. stigli smo do polufinala nacionalne lige i učestvovali u EUROBOWL takmičenju.

Osim domaćeg prvenstva (SAAF Sportklub Superlige Srbije) 2011. godine u kom osvajamo peto mesto, igrali smo i Central-Eastern European Interleague u kojem beležimo treće mesto.

Godina 2012. i 2013. smo bili polufinalisti SAAF Sportklub Superlige Srbije, dok smo 2013. bili i vicešampioni CEFL kupa.

Sezona 2014. je verovatno bila najlošija u istoriji Zmajeva – pored domaćeg prvenstva opet igramo Central-Eastern European Interleague. Nažalost, prvi put u istoriji kluba, posle zabeležene samo dve pobede za celu sezonu ispadamo u niži rang takmičenja.

U sezoni 2015. Zmajevi igraju Drugu ligu Srbije i ekspresno se vraćamo u Superligu bez ijednog poraza. Pored domaćeg takmičenja, naš tim igra i Alpe Adria ligu sa timovima iz bivših YU republika.

U 2016. nakon povratka u SAAF Sportklub Prvu ligu Srbije, vraćamo se na stari put i ponovo dolazimo do plasmana u polufinale prvenstva.

Sezone 2017. ponovo dolazimo do polufinala domaćeg šampionata, ali takođe uzimamo i učešće po drugi put u CEFL Cup takmičenju. U utakmici za treće mesto, u gostima, odnosimo pobedu nad Spartansima iz Sarajeva.

Godina 2018. i 2019. po šesti i sedmi put Zmajevi dolaze do polufinala domaćeg Šampionata.

Godine 2020. ceo svet je snašla pandemija virusa COVID-19 pa je tako umesto regularne sezone odigrana beskontaktna verzija (touch football).

Nakon dozvole da se odigra regularna sezona u godinama 2021. i 2022. dolazimo do polufinala domaćeg prvenstva i prvi put tj. drugi put osvajamo Balkansku ligu.

Zmajevi se trenutno takmiče u nekoliko kategorija u okviru SAAF liga. Seniorski tackle tim, seniorski muški i ženski fleg timovi, kao i fleg timovi za uzraste ispod 13 i 15 godina.

Trenutno se u Zmajevima, u svim kategorijama, takmiči oko 80 igračica i igrača.

Od nastanka do danas, klub je predstavljalo više od 500 ljudi.